Highlandgames vereniging zeeland

De HighlandGames Vereniging Zeeland organiseerde op 28 augustus 2016 de eerste ‘HighlandGames by the Sea’. Dit unieke outdoor evenement vind plaats op het terrein van Strandbrasserie De Landing in Baarland.  

Highland
games vereniging zeeland

De HighlandGames Vereniging Zeeland organiseerde op 28 augustus 2016 de eerste ‘HighlandGames by the Sea’. Dit unieke outdoor evenement vind plaats op het terrein van Strandbrasserie De Landing in Baarland.  

Het idee

Wat als grapje begon in de sportschool is uitgegroeid naar een evenement van formaat waarbij het bezoekers aantal, de deelnemers en de marktkramen nog steeds groeit.

In 2016 was er tijdens het sporten een gesprek tussen Youri Houtekamer, Richard van Eijkeren en Peter Traas. Aangezien Richard en Youri al enige jaren actief waren in de clan McLEE, stelde Peter de vraag of de mannen het zouden zien zitten om zelf een Highlandgame te organiseren. Op deze vraag kwam een volmondig ja.

Johan Capello hoorde ook van de plannen en gaf aan te willen helpen bij de organisatie van de Highlandgame. Zo ontstond de eerste opzet van de organisatie.

Ons doel

Het doel van de organisatie is het promoten van de sport door middel van een evenement waarbij de dag voor het hele gezin toegankelijk is.

 

Highlandgamesbythesea_McLEE

De locatie

Maar waar moest de highlandgame plaats vinden? Al snel werd duidelijk dat de locatie zich moest bevinden in de Zak van Zuid-Beveland, na enig onderzoek bleek de locatie waar de Schotten de bevrijding van Beveland hebben ingezet een prachtige locatie met historische waarde.

Op de locatie, “De Landing”, is “Strandbrasserie de Landing” gevestigd. De brasserie wordt gerund door Petra de Reiger, ook zij was direct enthousiast. De locatie was gekozen. 

Punt op de horizon

“De eerste games houden we nog dit jaar!” met deze uitspraak zette Peter Traas een punt op de horizon begin april 2016. 

Uiteraard moest er nog van alles geregeld worden, want we wilden het wel direct goed aanpakken, zoals:

  • Vereniging oprichten
  • Inschrijving KvK
  • Notarieel vastleggen
  • Bankrekening openen
  • Een naam verzinnen voor het evenement
  • Games verzinnen
  • Vormgeving neerzetten
  • Bekend making van het evenement
HighlandGames By The Sea - farmers walk
highlandgames_by_the_sea_scheldeoord

HighlandGames Vereniging Zeeland

En zo ontstond de naam HighlandGames Vereniging Zeeland. Het evenement kreeg de naam zoals jullie nu kennen HighlandGames By The Sea. Ook de datum werd geprikt, het nieuwe Zeeuwse evenement zou plaats vinden op zondag 28 augustus 2016!

De Highlander

Voor de uitstraling van het evenement vonden we een goede vormgever, Ferdi Colijn. Hij is de bedenker van de huisstijl met onze stoere Highlander en koos voor opvallende oranje kleur. 

Augustus was in zicht

De tijd tikte door en er moest nog zo ontzettend veel geregeld worden, zoals:

 • De vormgeving
 • Multimedia aandacht
 • Sponsoren
 • Standhouders voor de braderie
 • Vergunningen
 • Deelnemers
 • Kinderanimatie

HighlandGames By The Sea

Alles was geregeld en het evenement vond plaats. Waar men dacht een aantal honderd bezoeker te ontvangen werd de allereerste editie een groot succes. De teller stond al snel op ruim 2500 bezoekers! De clans hadden het naar hun zin en alles verliep naar behoren. 

Achteraf kunnen we stellen dat de eerste editie in 2016 een groot succes was. We kregen zo ontzettend veel positieve reacties dat we bij de evaluatie van de eerste editie direct een datum prikten voor 2017.

Tijdens de eerste vergaderingen voor de tweede editie werd duidelijk dat we ook online zichtbaar moesten zijn, hoewel Sandra Koster tijdens de eerste editie op de achtergrond betrokken was, voegde zij zich bij de vrijwilligers. Sandra ontwikkelde de website en verzorgt nu samen met Ferdi de vormgeving en fotografie tijdens HighlandGames By The Sea.

Een paar jaar later
Anno nu is ons doel nog steeds hetzelfde. De sport promoten en een goede toegankelijkheid voor het gehele gezin. We durven inmiddels wel te zeggen dat we hierin slagen en proberen ieder jaar een verbeterslag te maken op leerpunten van het jaar ervoor.

Het is voor de organisatie ieder jaar weer een behoorlijke opgaaf om HighlandGames By The Sea georganiseerd te krijgen, want er komt altijd meer bij kijken dan verwacht, maar na afloop kijken we iedere editie weer voldaan terug op een zeer geslaagde dag!

Namens het bestuur,

Richard van Eijkeren
Voorzitter Highlandgames vereniging Zeeland.

HighlandGames By The Sea

Saamhorigheid

Toegankelijk

Sportief

Neem contact op

Zeedijk 7
4435 NR
Baarland

E-mail:
info@highlandgamesbythesea.nl